Inloggen Leerjemee

Wij gebruiken de digitale leeromgeving Leerjemee.nl
Klik hier om in te loggen

nieuws

Nieuwsbrief juni

Bibliotheek

Juf Ria is in de maand juni niet op school om boeken te lenen in onze schoolbibliotheek. De boeken die de kinderen nog thuis hebben, mogen ze houden tot de maand juli. In juli komt juf Ria nog 2x op school. Op deze momenten kunnen alleen nog maar boeken ingeleverd worden, maar geen nieuwe worden geleend. Het is de bedoeling dat voor het einde van het schooljaar alle biebboeken terug zijn op school.

 

Leeskring

Op woensdag 27 mei is de eerste leeskring gehouden. Op maandag 29 juni zal de tweede leeskring plaatsvinden. Alle kinderen moeten dan hun lievelingsboek meebrengen. Een aantal kinderen zullen een boekenbeurt houden en nog een aantal kinderen bedenken quiz vragen bij een informatie boek. Het belooft opnieuw een gezellige ochtend te worden.

 

Cito / AVI/ DMT

In de maand juni zullen de Cito’s die horen bij einde groep 4 afgenomen worden. Aan bod komen opnieuw: Woordenschat, spelling, rekenen en begrijpend lezen. Deze toetsen zullen klassikaal aangeboden worden.

Ook de AVI en DMT toetsen staan deze maand op het programma. Deze toetsen zullen individueel bij alle kinderen afgenomen worden. De scores staan op het laatste rapport van dit schooljaar. Mochten er opvallende eindresultaten zijn, kunt u erop vertrouwen dat we dit tijdig laten weten.

 

Schooljaar 2015 – 2016

Zoals jullie in de mail over de formatie hebben kunnen lezen, blijven Ineke en ik ook komend jaar de leerkrachten voor deze gezellige klas. We vinden het ontzettend leuk om met de kinderen mee te gaan naar het volgende schooljaar.

We blijven als groep bij elkaar en blijven ook zitten in hetzelfde lokaal. Het lokaal zal nog de nodige aanpassingen moeten ondergaan, zodat het helemaal klaar is om te gaan werken met de computers/ laptops in groep 5.

Mocht er informatie zijn over de invulling van mijn zwangerschapsverlof laten we dit natuurlijk weten. Op dit moment wordt nog goed gezocht naar een juiste invalleerkracht.

 

Skate- clinic

Op maandag 22 juni wordt een skate clinic georganiseerd.

Tijdens deze clinic staat veiligheid voorop. Alle kinderen zijn verplicht het totale pakket aan bescherming te dragen. Dit bestaat naast de skates uit pols-, elleboog, kniebescherming en een helm. Als kinderen skates en of beschermmaterialen niet in hun bezit hebben, kunnen ze dit kosteloos  lenen. Het zou fijn zijn wanneer de kinderen zoveel mogelijk spullen van thuis mee kunnen nemen.

De kinderen moeten op deze dag een pet, muts of capuchon meenemen.

Deze week inventariseer ik in de klas welke materialen de kinderen zelf thuis hebben, zodat we tijdig aan kunnen geven welke materialen nog ‘ontbreken’ en dus geleend kunnen worden.

 

Nieuwsbrief april

Feest!

Wat een feestelijke begin van de week. Na een gezellig paasweekend en een extra vrije dag voor de kinderen ook nog eens de verjaardagen van de juffen vieren op de boerderij.

De kinderen hebben ontzettend genoten van de leuke spelletjes; cake versieren, wol knippen, koeien hooi geven, een hut bouwen in het stro en een rondje tractor rijden. We willen alle ouders die meegeholpen hebben nogmaals bedanken voor hun inzet. Ook willen we alle andere ouders bedanken voor de mooie tekeningen en cadeautjes die we hebben mogen ontvangen. Echt verwennerij!! De foto’s die gemaakt zijn op deze ochtend gaan we bij elkaar zetten en zullen we doorsturen, zodat iedereen een sfeer impressie heeft van deze ochtend. Wordt vervolgd dus…

Een paar andere bijzonderheden voor groep 4:

Spreekavonden

We zijn ontzettend blij dat we met de spreekavonden alle ouders hebben mogen zien en spreken. Voor de meeste van jullie, zal dit de laatste ‘gespreksronde’ geweest zijn. De laatste spreekmomenten met ouders zullen in juni / juli plaatsvinden. Dit is echter alleen op uitnodiging van de leerkracht.

Sova

Met de Sova les werken we momenteen aan het thema Eerlijk waar?. Vanaf volgende week starten we met het thema ‘Vrienden!’. De ouderbrief die past bij deze thema’s is terug te vinden door te klikken op de volgende link:

http://www.malmberg.nl/Basisonderwijs/Methodes/Overige-methodes/Goed-gedaan/Service-bij-Goed-gedaan/Digitale-ouderbrieven.htm

Nieuwsbrief februari – maart

Vandaag genieten de kinderen van de sportdag. Volgens de eerste berichten is het een gezellige en sportieve dag. Vanmiddag staat er nog het vrij zwemmen op het programma.

Na de geslaagde feestweek en alle leuke workshops die we in de afgelopen weken gehad hebben, gaan we de komende weken weer hard aan de slag met het lesprogramma.

Sociale vaardigheden:

Deze week werken we nog rondom het thema ‘kiezen’.  Vanaf volgende week gaan we werken aan het thema ‘Jezelf de baas’.

Wanneer je als ouders de ouderbrieven door wilt lezen die passen bij deze thema’s, kun je doen door op onderstaande link te klikken.

 

http://www.malmberg.nl/Basisonderwijs/Methodes/Overige-methodes/Goed-gedaan/Service-bij-Goed-gedaan/Digitale-ouderbrieven.htm

 

Cito scores:

In de maanden januari en februari hebben we de Cito’s M4 afgenomen. Ook hebben de kinderen de AVI en DMT kaarten gelezen. De scores zijn terug te vinden op het rapport wat op vrijdag 27 maart mee naar huis gegeven zal worden. Na de rapporten zullen op 30 en 31 maart de spreekavonden plaatsvinden.

Sportdag

Vandaag zijn er briefjes meegegaan voor de sportdag. Mocht je in de gelegenheid zijn om te komen helpen op deze dag, horen we het graag. Alle hulp is welkom op deze dag. Briefjes mogen ingeleverd worden bij de groepsleerkracht.

Vriendboekje vermist

In de klas gaan er weer gezellig veel vriendenboekjes rond. Helaas is het vriendenboekje van Hemme vermist. Is er iemand die dit boekje bij toeval thuis heeft liggen? Het zou heel fijn zijn als het weer teruggevonden wordt. Alvast bedankt voor het meezoeken.

Cito / AVI/ DMT

Afgelopen week en ook deze week worden in de klas de Cito toetsen voor rekenen, begrijpend lezen, spelling en woordenschat afgenomen.

Ook lezen alle kinderen de AVI en DMT. Op het  tweede rapport komen alle resultaten te staan. Mochten er bijzonderheden zijn, kunt u er van op aan dat er voor die contact opgenomen wordt.

Feestweek

Volgende week is de feestweek. De voorbereidingen zijn in volle gang en er staan veel leuke activiteiten op het programma. één van de hoogtepunten van de week zal de donderdagavond zijn. We willen vragen of alle kinderen van groep 4 op deze avond een spijkerbroek aan mogen doen. Op de spijkerbroek moet een donker (effen) t-shirt gedragen worden. Alle kinderen moeten ook een pet op. Dit kan gewoon een pet zijn die je thuis hebt liggen. Op school maken we met gekleurde lappen nog een mooie band voor om het middel.

Tip: t-shirt kan binnenste buiten als er een opdruk op staat.

Korfbaltoernooi

Hartelijk dank voor de vele aanmeldingen voor het korfbaltoernooi. Uit groep 4 zijn er opvallend veel ouders die willen helpen. Super!

We wensen iedereen een hele sportieve middag.

Verjaardag juf Ineke en juf Corien

Op dinsdagmiddag 3 maart (het duurt nog even…) vieren wij onze verjaardagen met de klas. We vinden het leuk om met alle kinderen een gezellige middag te hebben op de boerderij. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig. We zijn op zoek naar ouders die ons willen brengen en halen.

Vind je het leuk en ben je in de gelegenheid om te rijden, horen we dit graag. Naast vervoer zijn we ook op zoek naar ouders die deze hele middag willen blijven helpen met de leuke circuit opdrachten op de boerderij.

nieuwsbrief januari 2015

allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een fijne vakantie. In de klas is het begin weer gemaakt. Na 3 dagen zitten we weer aardig in ons schoolritme 😉

Een paar bijzonderheden uit onze klas.

Sociale vaardigheden:

Op dit moment behandelen we het hoofdstuk ‘allemaal anders’. De spreuk hierbij is. ‘De één vindt dit, de ander dat. Roep dan niet: wat raar! Iedereen kijkt er anders naar, houd dus rekening met elkaar!

Dans workshop

Dit jaar mogen de kinderen van groep 4 genieten van 4 leuke dansworkshops. De eerste zal zijn op vrijdagochtend 16 januari. De laatste op vrijdagochtend 6 februari. De workshop vinden plaats op school en worden verzorgd door een externe dansdocente.Eind januari zal er ook een Grime- workshop gehouden worden in groep 4. Deze zal plaatsvinden op donderdag 29 januari. Mocht er hierbij hulp nodig zijn, horen jullie dit tijdig van ons.

Cito, AVI en DMT

Eind januari / begin februari worden de Cito’s M4 afgenomen bij de leerlingen uit groep 4. De onderdelen rekenen, spelling, woordenschat en begrijpend lezen komen aan bod.  Ook gaan we de kinderen de DMT en AVI laten lezen.

 

Nieuwsbrief november – december

Sinterklaas

We zijn nu echt helemaal in de sinterklaas sferen en kunnen niet wachten tot de Sint ons ook echt komt bezoeken op 5 december. Vanmiddag met de Sint en pieten middag hebben we heerlijke pepernoten gebakken, een leuke speurtocht gedaan, computerspelletjes, knutselen en de pepernoten bingo gespeeld.

De kinderen hebben er ontzettend van genoten (en de juf dus ook!!)

Nogmaals hartelijk bedankt hulpmoeders. Zonder hulp is het echt niet mogelijk om zoiets in de klas te organiseren.

 

 

Spreekavond en rapporten

Fijn dat we iedereen hebben kunnen spreken in de afgelopen weken. Goed om te praten over alle ontwikkelingen van de kinderen en de werkjes in de klas.

Hopelijk hebben jullie er, net als wij, een fijn gevoel aan over gehouden. Iedereen werkt erg hard en alle ouders mogen trots zijn.

De rapporten mogen mee terug naar school genomen worden. De twee papieren met de cijfers mogen uit de rapporten gehaald worden. Uiteindelijk mag alleen het 3de rapport blijven zitten. Hierop zullen (net als in groep 3) alle cijfers zichtbaar zijn.

 

Workshop beeldende vorming

afgelopen week hebben de kinderen een workshop beeldende vorming gehad. Ze hebben een schoen versierd met verf en andere materialen. De resultaten hangen in de hal op school. Na de december maand mogen ze uiteraard mee naar huis. Het ziet er erg leuk en kleurrijk uit!

 

 

Nieuwsbrief oktober – november

Na de herfstvakantie zijn we weer hard aan de slag gegaan in groep 4. Direct na de afsluiting van de kinderboekenweek hebben we de feestelijke werkjes opgeruimd om plaats te maken voor de herfst werkstukken.  Het begint er alweer gezellig uit te zien!

Goed gedaan!

Schoolbreed werken we met de methode ‘Goed gedaan’ aan de sociale vaardigheden van de kinderen. In deze methode komen hele actuele thema’s aan bod. In groep 4 wordt deze les gegeven op woensdagochtend. Over iedere les werken we 2 weken. Op dit moment staat het thema;  ‘Blij met jezelf’ centraal! We oefenen met het geven van complimentjes, maar ook dat iedereen verschillend is en dat dat juist leuk is. Een belangrijke regel die hierbij past is; Alles goed doen? Dan zal niet gaan! Wees trots op wat je wel goed hebt gedaan.

Voor jullie als ouders horen er bij deze thema’s ook ouderbrieven, zodat jullie hier thuis ook over kunnen praten.  Je kunt de brieven vinden door op de volgende link te klikken.

http://www.malmberg.nl/Basisonderwijs/Methodes/Overige-methodes/Goed-gedaan/Service-bij-Goed-gedaan/Digitale-ouderbrieven.htm

 

 

 

Nieuwsbegrip Na de herfstvakantie zijn we in de groep gestart met ‘nieuwsbegrip’. Dit is een methode die gebruik maakt van actuele onderwerpen om de vaardigheden die horen bij het begrijpend lezen te oefenen. De ervaring is dat veel kinderen dit nog erg moeilijk vinden. Vandaar dat we dit stapje voor stapje willen gaan inoefenen met de klas. Vanaf nu wordt dit wekelijks met de kinderen gedaan.

 

Nieuwsbrief september  – oktober

Dansvoorstelling Zevenbergen Afgelopen maandag zijn we met de auto naar Zevenbergen geweest. We hebben daar genoten van een mooie dansvoorstelling. We willen hierbij nogmaals de ouders bedanken die ons hier naartoe gebracht en gehaald hebben. Zonder jullie zijn dit soort uitstapjes niet mogelijk! In november verwachten we een leuke workshop beeldende vorming. Dit allemaal in het kader van cultuur.

Kinderboekenweek In de klas zijn we verder hard aan het werk voor de kinderboekenweek. Na een spetterende start op 1 oktober op schoolplein begint ook de klas er al erg feestelijk uit te zien. We schrijven zelf verzonnen verhalen en maken daar een illustratie bij. Verder hangen er feestelijke taarten, brillen en slingers in het lokaal. Ook lezen we mooie boeken passend bij het thema FEEST! Op donderdagavond 16 oktober zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

 

Ruil actie – kinderboekenweek Vanaf vandaag mag ieder kind een boek van thuis mee naar school nemen om te ruilen. Let op: dit boek wordt geruild met een boek van een andere leerling uit de klas. Je krijgt dus een ander boek mee naar huis. We hebben er begrip voor dat er kinderen geen boek mee willen of mogen nemen. Deze kinderen zullen echter ook zelf geen ander boek ontvangen. De ruil actie loopt nog tot de herfstvakantie!

 

Controle fietsverlichting groep 4
Op dinsdag 14 oktober worden de kinderen van groep 4 verzocht om met de fiets naar school te komen. ’s Ochtends zullen de lichten van de fietsen gecontroleerd worden door leden van de verkeerscommissie. We hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid zijn om met de fiets op school te verschijnen.